Kwaśne mleko Łemkowyna
Kwaśne mleko Łemkowyna to napój fermentowany, produkowany jedynie z użyciem mleka oraz selekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Krajalny skrzep oraz cechy oranoleptyczne dzieki unikalnej, termostatowej metodzie produkcji. Niska zawartość tłuszczu – 1,5%. Zawiera dobroczynne bakterie fermentacji mlekowej aktywne przez cały okres przechoywania. Idealny orzeźwiający napój oraz dodatek w wiosennej i letniej kuchni. Wielkość kubka – 280 g – szklanka.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 211 kJ/50 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g 1,0 g |
Węglowodany w tym: cukry |
5,5 g |
Białko | 3,7 g |
Sól* | 0,12 g |
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecność naturalnie występującego sodu.