Kefir Łemkowyna
Kefir Łemkowyna to produkt z mleka krowiego wytworzony jedynie z użyciem kultur kefirowych. Produkowany unikalną metodą termostatową, której zawdzięcza stabilny skrzep. Idealne orzeźwienie, lekko kwaśny, aromatyczny smak. Niska zawartość tłuszczu (1,5%) pozwala na zastosowanie w różnych dietach. Idealna wielkość opakowania – 280 g – szklanka. Obecność żywej mikroflory przez cały okres przydatności do spożycia podnosi znacząco wartość odżywczą produktu. Wzdęcie wieczka w trakcie przechowywania jest spowodowane aktywnością mikroflory, nie stanowi wady produktu.
Wartość odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 211 kJ/50 kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
Węglowodany w tym: cukry |
5,5 g |
Białko | 3,7 g |
Sól * | 0,12 g |
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.