producent serków twaróg - produkcja ZPM Dominik

Jogurt Łemkowyna

Jogurt naturalny produkowany unikalną metodą termostatową z użyciem jedynie selekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Dzięki metodzie produkcji produkt charakteryzuje się gęstym, stabilnym skrzepem, a także delikatnym, lekko kwaśnym smakiem. Dobroczynne bakterie fermentacji mlekowej aktywne przez cały okres przydatności do spożycia sprawiają, że może być stosowany podczas kuracji antybiotykowej jako uzupełnienie rodzimej mikroflory. Niska zawartość tłuszczu (3%) umożliwia zastosowanie w dietach jako zamiennik śmietany o wyższej zawartości tłuszczu. Doskonałe orzeźwienie oraz baza do produkcji koktajli. Idealne opakowanie – 280 g – wielkość szklanki.

Wartość odżywczaw 100g
Wartość energetyczna 274 kJ/65 kcal
Tłuszcz
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
3,0 g
1,8 g
Węglowodany
w tym: cukry
5,7 g
5,7 g
Białko 4,0 g
Sól * 0,13 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

zakład: 18 443 21 29
hurtownia: 18 441 68 82