EKO Kwaśne Mleko ekologiczne Łemkowyna
EKO Kwaśne mleko ekologiczne Łemkowyna to napój fermentowany, produkowany jedynie z certyfikowanego mleka ekologicznego oraz selekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Posiada pozwalający się "kroić" skrzep oraz inne cechy oranoleptyczne uzyskane dzięki unikalnej, termostatowej metodzie produkcji. Niska zawartość tłuszczu – 1,5%. Zawiera dobroczynne bakterie fermentacji mlekowej aktywne przez cały okres przechoywania. Idealny orzeźwiający napój oraz dodatek w wiosennej i letniej kuchni. wskazany przy terapii antybiotykowej. Wielkość kubka – 280 g – szklanka.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 211 kJ/50 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g 1,0 g |
Węglowodany w tym: cukry |
5,5 g 5,5 g |
Białko | 3,7 g |
Sól* | 0,12 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.