producent serków twaróg - produkcja ZPM Dominik

Twaróg pergamin Dominik półtłusty

Twaróg półtłusty Dominik to produkt wytworzony z mleka krowiego produkowany tradycyjną metodą kwasową, bez stosowania jakichkolwiek dodatków, nawet chlorku wapnia czy transglutaminazy. Krojony i pakowany ręcznie w pergamin. Delikatny, lekko kwaśny, o gładkiej teksturze przypomina produkt domowy. Niższa zawartość tłuszczu niż w twarogu wiejskim – 4%, pozwala na stosowanie w różnych dietach. Doskonały jako samodzielna przekąska, dodatek do pieczywa czy innych dań.

 

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna

529 kJ/126 kcal

Tłuszcz
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone

4,0 g
2,3 g

Węglowodany
w tym: cukry

3,7 g
3,7 g
Białko 19 g
Sól * 0,11 g

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

zakład: 18 443 21 29
hurtownia: 18 441 68 82