Jogurt naturalny 200g
Jogurt naturalny produkowany unikalną metodą termostatową przy zastosowaniu wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Dzięki tej metodzie produkcji produkt charakteryzuje się gęstym, stabilnym skrzepem, a także delikatnym, lekko kwaśnym smakiem. Dobroczynne bakterie fermentacji mlekowej aktywne przez cały okres przydatności do spożycia sprawiają, że może być stosowany podczas kuracji antybiotykowej jako uzupełnienie mikroflory jelitowej. Niska zawartość tłuszczu (3%) sprawia, że może być stosowany w dietach. Jogurt stanowi doskonałą przekąskę lub dodatek do innych dań. Opakowanie 200 g.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 274 kJ/65 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
3,0 g 1,8 g |
Węglowodany |
5,7 g 5,7 g |
Białko | 4,0 g |
Sól* | 0,13 g |
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności z naturalnie występującego sodu.