Twaróg półtłusty Dominik to produkt wytworzony z mleka krowiego produkowany tradycyjną metodą kwasową, bez stosowania jakichkolwiek dodatków, nawet chlorku wapnia czy transglutaminazy.
Krojony i pakowany ręcznie w pergamin. Delikatny, lekko kwaśny, o gładkiej teksturze przypomina produkt domowy. Niższa zawartość tłuszczu niż w twarogu wiejskim – 4%, pozwala na stosowanie w różnych dietach. Doskonały jako samodzielna przekąska, dodatek do pieczywa czy innych dań.
| Wartość odżywcza | w 100 g |
| Wartość energetyczna |
529 kJ/126 kcal |
|
Tłuszcz |
4,0 g 2,3 g |
|
Węglowodany |
3,7 g 3,7 g |
| Białko | 19 g |
| Sól * | 0,11 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.